МНТУ та Українська Рада Миру: «Ключова мета — справедливий мир»

МНТУ та Українська Рада Миру: «Ключова мета — справедливий мир»

inКві 21, 2023

Нещодавно ректор Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая Вероніка Юріївна Худолей відвідала звітно-виборну конференцію Української Ради Миру – однієї з важливих українських інституцій.  На ній делегати планували обрати нового голову та схвалити програму дій, яка відповідатиме новим викликам, перед якими постає Україна.

Для відомості варто зазначити, що Українська Рада Миру почала функціонувати ще у 1951 році, коли створено Український Республіканський Комітет Захисту Миру. Проте вже після здобуття незалежності комітет переформатувався на сучасний УКР (Українську Раду Миру).

Сьогодні основне спрямування інституції можна виразити так: «…хочеш миру — працюй на Перемогу. Саме це нині й робить наша країна на полі бою, а також на дипломатичному, культурному, інформаційному фронтах».

На зустрічі делегати прослухали звітну доповідь Президії УРМ, обрали нову Президію, ревізійну комісію та дорадчо-консультативну раду Президії. А також (одноголосно) було обрано нового голову Української Ради Миру.

«В кожного з нас сьогодні є єдине прагнення — досягнення справедливого миру на основі «Української формули миру», і відбудова успішної, суверенної України. Сподіваюсь, що колегіальна робота відповідно до цих прагнень принесе нам великий і бажаний результат. Зі своєю командою намагатимусь робити все можливе, щоб акумулювати найкращі ідеї й думки» — зазначив новообраний голова УРМ Михайло Згуровський.

Важливо, аби МНТУ, як представник кластеру якісної вітчизняної освіти, в обличчі ректора – Вероніки Юріївни Худолей – був помітним на таких ціннісно важливих зібраннях. Адже саме така активна соціальна позиція університету репрезентує ставлення команди МНТУ до питань сучасності.

УКР й надалі продовжуватиме вести активну діяльність. Зокрема вже скоро – а саме 8 травня – інституція планує взяти участь у міжнародному заході ЮНЕСКО. Як розповів Михайло Згуровський, у ньому братимуть участь кафедри ЮНЕСКО з усього світу, які мають серед своїх програмних напрямів діяльності боротьбу за мир.