МНТУ: “Інтернаціоналізація, стратегія, можливості”

МНТУ: “Інтернаціоналізація, стратегія, можливості”

inКві 26, 2024

25 квітня 2024 року відбувся захоплюючий та інформативний тренінг “Інтернаціоналізація, стратегія, можливості”, організований для викладачів Фахового коледжу та Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая. 

Учасники тренінгу мали виняткову можливість розширити свої знання про інтернаціоналізацію в галузі вищої освіти та досліджень. На заході акцент був зроблений на сучасних трендах та аспектах інтернаціоналізації, а також на ролі стратегічного планування у міжнародній діяльності вищого навчального закладу. Особливий інтерес викликали результати дослідження EAIE Barometer 2024 (Third Edition), якими поділилася спікерка. 

Інтернаціоналізація закладу вищої освіти допомагає підготувати студентів до життя та кар’єрного зростання в глобальному суспільстві, сприяє розвитку міжкультурного розуміння, а також стимулює наукові дослідження та інновації через обмін знаннями та досвідом з вченими з усього світу. 

Спікером заходу виступила Пилипченко Анастасія Сергіївна, фахівчиня відділу міжнародних зв’язків та розвитку Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая. Вона поділилася  експертними знаннями та практичним досвідом. Окрім того, на заході обговорили розробку стратегії інтернаціоналізації МНТУ та її важливість для розвитку університету. 

Зокрема, було розглянуто роль програми Жана Моне у відкритті нових можливостей для науковців та її важливість у процесі інтернаціоналізації університету. 

Учасники поглибили свої знання та надихнулися на ефективне  впровадження нових стратегій та можливостей в міжнародній діяльності університету. Тренінг став важливим кроком у підготовці викладачів до викликів та можливостей, що відкриваються перед ними в сучасному світі вищої освіти.