Україна відзначає День Державного Гімну України

Україна відзначає День Державного Гімну України

inБер 10, 2024

Сьогодні, 10 березня, Україна відзначає День Державного Гімну України. День, сповнений гордістю та відданістю.

Гімн України – це символ національної єдності, мудрості та сили нашого народу. Кожен з нас, незалежно від віросповідання, ідеалів чи культурних особливостей, спільно відчуваємо силу його слова і мелодії, що звучать як голос самої України.

6 березня 2003 року – цієї далекої дати Верховна Рада ухвалила Закон України “Про Державний Гімн України”. Закон утверджує національний гімн “Ще не вмерла Україна” на слова Павла Чубинського й музику Михайла Вербицького Державним Гімном.

Вперше майбутній гімн публічно було виконано 10 березня 1865 року в Перемишлі як заключний концертний номер перших у Галичині світських «вечорниць в пам’ять Тараса».

Цікаво відзначав кандидат філософських наук Олександр Штоквиш у матеріалі до 200-річчя Михайла Вербицького, що слова «Ще не вмерла Україна» були створені на Наддніпрянській Україні, а піснею-гімном – з Галичини, об’єднавши нашу велику країну у спільному творі великого національного значення.

Сьогодні ми вшановуємо та відзначаємо цей символ нашої державності, який зберігає наші історичні традиції та відображає дух українського народу. Нехай наш гімн завжди звучить у серцях кожного українця, надихаючи на вагомі справи, щоденну боротьбу та досягнення нових вершин.

Ми в МНТУ зичимо вам всім мирного неба над головою, злагоди та процвітання Україні. Вітаємо та не забувайте:

“…згинуть наші вороженьки, як роса на сонці!”