Твоя інтернаціоналізація з МНТУ

Твоя інтернаціоналізація з МНТУ

inКві 19, 2024

17-18 квітня 2024 року студенти Фахового коледжу та Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая долучилися до воркшопу “Твоя інтернаціоналізація”. Спікерка заходу, фахівчиня відділу міжнародних зв’язків та розвитку Пилипченко Анастасія, познайомила учасників з інтернаціональним виміром освіти та науки – лабіринтом стратегій та можливостей, які відкриває перед ними глобалізація освіти.

Студенти отримали не тільки глибоке розуміння понять інтернаціоналізації та академічної мобільності, але й надихнулися на взаємний обмін досвідом, знаннями та навичками, відзначаючи важливу роль культурної складової у їхньому розвитку. Вони зауважили, що воркшоп познайомив їх з новими перспективами та горизонтами та усвідомили, наскільки важливо бути активним учасником цих процесів. 

Важливим аспектом воркшопу була можливість ознайомитися з поняттям академічної мобільності та різноманітними програмами обміну. Учасники відзначили, що досі не мали досвіду участі в програмах міжнародної академічної мобільності. Однак, інформація про актуальні можливості навчання в університетах, а також про стипендіальні програми та проєкти міжнародного співробітництва змотивувала їх активніше долучатися до них в майбутньому.

Інтернаціоналізація – це більше не другорядне поняття, а важлива частина глобальної стратегії розвитку вищої освіти. Університети повинні не тільки ділитися знаннями зі студентами, але й готувати їх до інтеракції з глобальним суспільством та успішної адаптації до змін. 

МНТУ переконаний, що інтернаціоналізація освіти відкриває двері для нових можливостей для студентів та викладачів, сприяючи не лише  особистому зростанню учасників, але й розвитку суспільства в цілому. Воркшоп “Твоя інтернаціоналізація” став важливим кроком на цьому шляху.