Сучасний психолог з Україною в серці

Сучасний психолог з Україною в серці

inКві 30, 2024

30 квітня 2024 року відбувся захід «Сучасний психолог з Україною в серці», присвячений Всеукраїнському Дню психолога (23 квітня) та в рамках вивчення навчальної дисципліни «Соціальна психологія».

Під керівництвом доцента кафедри психології та суспільно-гуманітарних наук ЗВО МНТУ Вікторії Гальченко, канд.психол.наук, доцента, захід проведено із студентами першого року навчання групи П21 спеціальності 053 «Психологія».

На заході були присутні запрошені особи: перший проректор, професорка – Оксана Карпенко, завідувачка кафедри психології та суспільно-гуманітарних наук – Ксенія Андросович,  директорка коледжу МНТУ – Надія Глушко.

Студенти були дуже активні, виявили високий рівень підготовки до заходу, продемонстрували глибокі знання щодо українських звичаїв та обрядів, міфологію та казки, українську мову, пісню та кухню, а також славне українське козацтво, яке показує силу духу та міць наших мужніх воїнів.

Вважаємо, що майбутньому психологу важливо мати розуміння національного характеру українця, оскільки це допомагає побудувати ефективні взаємини з клієнтами. Знання особливостей української культури, традицій, цінностей та психологічних уподобань дозволяє психологу створювати адаптовані до місцевого контексту підходи до консультування та терапії. Розуміння українського національного характеру також допомагає психологу виявляти та розуміти особливості менталітету своїх клієнтів, що сприяє побудові довірчих відносин та досягненню кращих результатів у роботі з ними.

У підготовці до заходу студенти показали вміння працювати з першоджерелами, проаналізували стародавні літописи, фотографії, створили неймовірно цікаві презентації, а також вміння працювати злагоджено в команді та ефективно розподіляти ролі і бути відповідальними.

Окрім пізнавальної інформації, студенти отримали задоволення від насиченого спілкування з наставниками та частування національними стравами та карпатським чаєм.

Наприкінці, Вікторія Миколаївна провела арт-терапевтичну вправу, на тему «Якою Ви бачити Україну через 2 роки?». Рефлексія вправи дала можливість кожному учаснику подумки зазирнути у майбутнє мирної процвітаючої України, промовляючи: «МИ ЗАКЛИКАЄМО МИР!».

Нехай же здійсняться наші мрії та бажання якнайшвидше, а Україна лишиться в серці кожного назавжди!