Онлайн-курс “Організація послуг психічного здоров“я та психосоціальної підтримки в громаді”

Онлайн-курс “Організація послуг психічного здоров“я та психосоціальної підтримки в громаді”

inКві 07, 2023

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я України заявило, що за наслідками війни психологічну підтримку у найближчі роки потребуватимуть понад 15 мільйонів українців, з них 3-4 мільйонам потрібно буде приділяти особливу увагу. Ця війна суттєво впливає на психічний стан людей, навіть тих, яким здається, що вони стійко переживають воєнні наслідки. Тому питання надання психологічної підтримки є наразі вкрай актуальним, про що свідчить ініційована Першою леді України Оленою Зеленською Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки українців.

Тому Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримав важливу ініціативу Асоціації інноваційної та цифрової освіти, яка сприяє розбудові системи надання першої психологічної допомоги у громадах. В рамках Проєкту Асоціація навчає соціальних працівників, освітян та представників органів місцевого самоврядування як надавати першу психологічну допомогу мешканцям громад.

Надання першої психологічної допомоги – актуальне питання сьогодення, особливо для тих, хто страждає через тяжкі події, що відбуваються в країні. Саме тому, ми звертаємо увагу на курс, який допоможе державним службовцям та посадовим особам розібратися в організації наданні психосоціальної допомоги для тих людей, які дійсно цього потребують, а саме:

КУРС ДЛЯ ПОСАДОВИХ ОСІБ, ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗА СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНІ ПИТАННЯ В ГРОМАДІ “Організація послуг психічного здоров“я та психосоціальної підтримки в громаді”: https://bit.ly/3zGVv4g що має на меті надати інформацію щодо розуміння потреб у послугах з ментального здоров’я у громадах, особливостях управління персоналом, який надає послуги психічного здоров’я, контролю якості наданих послуг тощо. Під час проходження курсу учасники отримають поради щодо втілення інтегрованого підходу для вирішення невідкладних проблем психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в своїх громадах.

Онлайн-курс розроблено відповідно до методичних матеріалів Міжвідомчого постійного комітету з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації та буде спрямовано на досягнення вимог Мінімальних стандартів освіти в надзвичайних ситуаціях, хронічних кризах і на ранніх етапах відновлення (INEE Minimum Standards for Education in Emergencies, Chronic Crises and Early Reconstruction).

Слід зазначити, що 30 березня 2023 року Вчена рада ЗВО “Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая” затвердила Спеціальну програму підвищення кваліфікації “Організація послуг психічного здоров“я та психосоціальної підтримки в громаді” (Витяг з протоколу 07/2223). Тепер при завершенні цього курсу, кожен випускник отримає сертифікат із зазначенням обсягу проходження навчання як 1 кредит ЄКТС.

Курс безкоштовний для проходження та доступний всім громадянам України!