“Не вмирає душа наша, Не вмирає воля”: Україна відзначає День народження Т.Г. Шевченка

“Не вмирає душа наша, Не вмирає воля”: Україна відзначає День народження Т.Г. Шевченка

inБер 09, 2024

Сьогодні, 9 березня 2024 року, Україна відзначає вже 210 річницю від дня народження видатного поета, художника, громадського діяча та справжнього кобзаря епохи – Тараса Григоровича Шевченка.

З цієї нагоди Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая вітає всіх українців. Для всіх нас цей день є особливим моментом, коли ми можемо вшанувати видатного поета, мислителя і борця за правду та свободу.

Зокрема, більше про проведений захід з приводу вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка ми показали на нашому офіційному YouTube-каналі – https://youtu.be/aCnRuaweo_M

Ми віддаємо честь діяльності Шевченка щодня, цитуючи його творчість, поширюючи в мережі його картини, надихаючись його духом в боротьбі за вільну та міцну Україну. Сьогодні постать Шевченка знають по всьому світу, власне як і українців. Проте для нас образ кобзаря має значно глибший підтекст, сенс якого закладений в нашій історії, культурі, в нашій націєтворчій ДНК.

“Поховайте та вставайте, Кайдани порвіте І вражою злою кров’ю Волю окропіте”.

Ці та інші слова українського кобзаря стали символом національної гордості та боротьби за справедливість. Сьогодні для кожного українця вони — дещо більше, ніж рядки творчості. Більше, ніж майстерно побудований текст. Це той закладений сенс, цінність якого переосмислюєш лише згодом після набутого досвіду.

Тож нехай Шевченкова спадщина завжди буде для нас великим джерелом натхнення та мудрості.

Бажаємо вам відчувати силу його поетичного слова у кожному кроці. Нехай кожен знайде світло надії у його творчому доробку, рядки яких надихають продовжувати боротись попри все.

І пам’ятайте:

“Не вмирає душа наша, Не вмирає воля!”