МНТУ: Інтернаціоналізація та українсько-німецька академічна співпраця

МНТУ: Інтернаціоналізація та українсько-німецька академічна співпраця

inСіч 29, 2024

22 січня 2024 року, Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая доєднався до міжнародної стартової зустрічі, що відбулася в рамках проєкту «Управління інтернаціоналізацією та українсько-німецька академічна співпраця 2020-2024». 

На зустрічі, учасники змогли більше дізнатися про роботу Ганноверського університету імені Лейбніца, а також обговорили майбутню діяльність в рамках проєкту та формати подальших зустрічей.

Проєкт «Управління інтернаціоналізацією та українсько-німецька академічна співпраця 2020-2024» це тренінговий курс, метою якого є підвищення кваліфікації персоналу українських університетів. Учасники проєкту отримають знання про різні аспекти інтернаціоналізації університетів, а також відпрацюють механізми управління відповідними процесами, які посприяють інтернаціоналізації закладів вищої освіти. Окрім того, учасники дізнаються про концепції та стратегії інтернаціоналізації вищої освіти в різних країнах; порівняють німецьку та українську системи, а також університетські структури. Організатори проєкту окреслять доступні інструменти фінансування міжнародного співробітництва на основі досвіду Volkswagen Foundation, Фонду Олександра фон Гумбольдта, HRK, DAAD, DFG, а також короткострокові стажування в означених або інших установах. Вони познайомлять учасників з «Німецько-українське академічне товариством» (The German-Ukrainian Academic Society e.V.), а також «Мережею управління наукою» (Science Management Network).

Координатором проєкту виступає Ганноверський університет імені Лейбніца за фінансування програми DAAD.