МНТУ та робоча поїздка в Брюссель 10-14 липня

МНТУ та робоча поїздка в Брюссель 10-14 липня

inЛип 11, 2023

10-14 липня ректор Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая Вероніка Юрівна Худолей відвідає декілька важливих зустрічей у робочій поїздці в Брюссель. 

Основні зустрічі

Одразу по прибуттю в Брюссель робоча команда відвідає DLR Projektträger та зустрінеться з Angela Schindler-Daniels (Liason Officer або менеджер зі зв’язків з громадськістю). Основні напрямки діяльності DLR Projektträger – це аналіз, дослідження та оцінка довгострокових розробок у конкретних секторах чи ринках, розробка інноваційних програмних рішень для реалізації послуг та управління фінансуванням (надання цільової підтримки дослідженням, освіті та інноваціям).

Також група відвідає Брюссельський офіс Norwegian University of Science and Technology (NTNU). На місці відбудеться зустріч з Massimo Busuoli, (керівник офісу NTNU в Брюсселі). Norwegian University of Science and Technology – це міжнародно орієнтований університет. Має основний профіль у науці та техніці, різноманітні програми професійного навчання та велику академічну широту, яка також включає гуманітарні, соціальні науки, економіку, медицину, науки про здоров’я, освіту, архітектуру, підприємництво, мистецькі дисципліни та художню діяльність.

Також команда відвідає Естонський офіс зв’язку з питань дослідження та технологічного розвитку ЄС у Брюсселі (Estonian Liaison Office for EU RTD). Буде зустріч з Kristel Oitmaa (Estonian Liaison Officer for EU R&I in Brussels).

12 липня відбудеться зустріч в College of Europe з директором зі студентських питань Pierre Bachelier. College of Europe був заснований з ініціативи Гаазького конгресу і є найстарішим післядипломним інститутом європейських студій. Основна ідея полягала у тому, аби створити установу, де випускники університетів з багатьох європейських країн могли б навчатися разом, готуючись до подальшої кар’єри.

А вже 13 липня делегати матимуть нагоду зустрітись з Joanna Drake (заступником Генерального директора, European Commission) та Christos Aivaliotis (policy Officer, Erasmus+ International Cooperation). Також група відвідає COST Office. Це міждисциплінарна дослідницька мережа, яка об’єднує науковців і інноваторів для дослідження обраної ними теми протягом 4 років. COST фінансує дослідницькі та інноваційні мережі, таким чином допомагає об’єднати дослідницькі ініціативи в Європі та за її межами. Функціонування COST дозволяє дослідникам і інноваторам розвивати свої ідеї в будь-якій галузі науки та технологій, ділячись ними з колегами. 

Семінар “Освіта, наука та інновації в умовах воєнного стану”

Окрім робочих зустрічей команда 11 липня також завітає на семінар, темою якого стане “Освіта, наука та інновації в умовах воєнного стану” („Education, Science and Innovation in time of martial law“). Семінар складатиметься з двох частин:

  • 1 частина – “Європейські мережі та підтримка України”. Тут слово візьмуть Ülle Must (головний експерт, HARNO), Ruta Zarnauskaite (керівник відділу Horizon Europe Association), Natalija Dolya (спеціаліст з питань політики, Генеральний директорат з досліджень та інновацій, European Commission) та інші. Опісля – круглий стіл у формі запитань-відповідей.
  • 2 частина – “Вища освіта і наука в Україні. Поточний стан, відновлення та перспективи”. Спікерами цієї частини семінару стануть Ігор Таранов (генеральний директор директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України), Микола Трофименко (ректор Маріупольського державного університету), Роман Петюр (начальник відділу міжнародних зв’язків Київського національного університету імені Тараса Шевченка), Вероніка Худолей (ректор “Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая), Світлана Шитікова (координатор проектів Національного Еразмус+ офісу в Україні) та інші.