МНТУ про НМТ 2023: даємо відповіді на основні питання про тестування

МНТУ про НМТ 2023: даємо відповіді на основні питання про тестування

inКві 12, 2023

Нагадуємо всім вступникам, що з 3 квітня вже розпочалася реєстрація для подальшої участи в національному мультипредметному тесті (або НМТ) за 2023 рік. Триватиме вона 1 місяць, тобто до 3 травня. 

Для того, аби зробити процес реєстрації ще більш комфортним та доступним кожному, Український центр оцінювання якості освіти повідомило про використання безперервного формату подачі інформації (тобто ви зможете зареєструватись на НМТ в будь-який зручний для вас час).

Як створити персональний кабінет?

Аби потенційний вступник міг скласти НМТ та отримати результати за мультипредметний тест, варто одразу створити персональний кабінет на веб-сайті Українського центру за допомогою  спеціального сервісу. Для цього варто вказати:

  • Дані РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків);
  • Документ, що посвідчує особу (слід вибрати зі списку);
  • Серію та номер документа;

А як зареєструватись на НТМ?

Вже після створення власного персонального кабінету вступники повинні самостійно виконати наступні кроки:

  1. Внести особисті дані: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності),  номери контактних телефонів та адресу електронної пошти, категорію випускник поточного року або випускник минулих років. А також обов’язково вказати інформацію щодо участі в НМТ;

Зазначимо! Навчальні предмети основного блоку – а це українська мова та математика – автоматично увійдуть до предметного реєстраційного списку. Тому вам залишиться обрати лише один предмет із представленого списку. Обрати кілька предметів з реєстраційного блоку не вийде, адже це порушить концепцію цілісного оформлення мультипредметного тесту.

Обов’язково оберіть  один із запропонованих предметів в блоці а також населений пункт в Україні та за кордоном, де ви бажали б складати мультипредметний тест. Це допоможе конкретніше визначити, де майбутньому вступникові буде найбільш комфортно складати тест, аби в процесі не виникало зайвих складнощів.

  1. Завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів (увесь список ви знайдете детальніше за цим посиланням);
  2. Підтвердити бажання взяти участь у НМТ;
  3. Надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру.

Яку інформацію  я можу змінити в профілі?

Після того, як ви виконали всі вище прописані етапи та надіслали інформацію на обробку (з 3 квітня до 7 травня), то у своєму персональному кабінеті ви й надалі зможете внести деякі зміни. Зокрема у такі пункти:

  • Назва навчального предмета додаткового блоку, з якого вступник/вступниця бажає пройти тестування (той самий третій предмет для тесту, окрім української мови та математики);
  • Населений пункт в Україні або за кордоном, де він / вона перебуватиме в дні проведення НМТ (тобто місце, де вам буде найбільш комфортно та близько проходити тест);
  • Потреба в проходження НМТ під час додаткових сесій.

Що робити далі, після відправки інформації?

Одразу після того, як ви відправили всі дані на підтвердження, рекомендуємо час від часу переглядати інформацію в персональному кабінеті. Адже саме там ви отримаєте підтвердження про успішну реєстрацію. А в випадку якихось негараздів чи проблем – запис про потребу виправити ці недоліки (краще робити це якнайшвидше). Опісля будь-яких змін не забудьте відправити документи на повторну перевірку до регіонального центру (зробити це можна до 7 травня).

Будьте уважні та вказуйте точну інформацію на кожному з етапів.

Радимо також не зволікати з реєстрацією на мультипредметний тест. Краще залишіть додатковий час для повторної перевірки інформації та ймовірних змін.

Чи можу я пройти схожий тест для перевірки себе?

Так, всі охочі можуть пройти демонстраційни варіанти предметних тестів з усіх доступних предметів. Повний список ви знайдете на сайті УЦОЯО за цим посиланням. Можливо саме ці демонстраційні варіанти допоможуть вам обрати правильний додатковий предмет для головного мультипредметного тесту.

Бажаємо натхнення та віримо в кожного з вас!