МНТУ на Smart City Business Forum та Smart City Expo 2023: спільний шлях до кліматично нейтральних та розумних міст”

МНТУ на Smart City Business Forum та Smart City Expo 2023: спільний шлях до кліматично нейтральних та розумних міст”

inЛис 08, 2023

06.11.2023 представники від Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая, в рамках робочої поїздки до Іспанії, відвідали Smart City Business Forum в Барселоні, організований компанією Cleantech Scandinavia та урядом Нідерландів, події, яка відбувається в межах Smart City Expo 2023. Захоплюючий захід об’єднав близько 500 європейських та міжнародних експертів та спеціалістів для обговорення нагальних питань, пов’язаних зі створенням кліматично нейтральних та розумних міст.

Основною темою цього року була роль міст в енергетичному переході та бізнес-потенціалу технологічних рішень, які можуть зробити цей перехід реальністю. Особлива увага була приділена ролі приватного сектору у досягненні цілей міст, створенню можливостей для співпраці державних і приватних партнерств, налагодженню співпраці між ними та здійсненню кроків для прискорення міської (урбаністичної) трансформації. Важливий досвід, практичні кейси та найкращі практики будуть враховані, адаптовані та  імплементовані в розвиток цілей та задач проєкту UniCities.

Програма заходу охоплювала доповіді експертів високого рівня, знайомства та семінари, що були присвячені різноманітним проблемам міст та зелених інновацій. Ця подія стала глобальним центром зустрічі для топ-управлінців, представників міст та науковців з усього світу, які обговорювали  майбутнє сучасних міст в умовах глобальних викликів.

Нагадаємо, що Smart City Expo World Congress в Барселоні, яка проводиться з 2011 року, є найбільшою та найграндіознішою подією у світі для міст та науковців, що опікуються питаннями їхнього розвитку. Ця подія має за мету об’єднати міські інновації з усього світу та допомогти містам протистояти найважливішим викликам сьогодення. Місія Smart City Expo World Congress – прискорити розвиток урбаністичної парадигми, створивши зелені, ефективні та розумні міста. 
Smart City Expo World Congress триватиме з 7 по 9 листопада в місті Барселона, надаючи можливість керівникам, науковцям та інноваторам обговорювати спільні рішення для майбутнього міст.