МНТУ на тренінгу з UNIDO: актуальність еко-індустріальних парків та методи інтеграції

МНТУ на тренінгу з UNIDO: актуальність еко-індустріальних парків та методи інтеграції

inЛют 21, 2023

З 21 по 24 лютого у Відні відбуватиметься навчальний тренінг з теми «Global Eco-Industrial Parks Programme», стосовно інструментів еко-індустріальних парків (EIP), актуальних результатів та шляхів їх подальшого розвитку.

Глобальна програма еко-індустріальних парків в Україні: реалізація на місцевому рівні реалізується GEIPP та UNIDO — спеціальна установа Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку. Мета UNIDO полягає у сприянні промисловому розвитку та прискореній індустріалізації країн, що розвиваються шляхом мобілізації національних і міжнародних ресурсів.

В рамках співпраці з UNIDO МНТУ минулого року реалізував дослідження впливу політики еко-індустріальних парків в Україні на замовлення UNIDO. Цього року наш університет також було запрошено прийняти участь у тренінгу. Університет представляє ректор МНТУ Вероніка Юріївна Худолей.

Мета навчального семінару – отримання порад для потенційного розвитку еко-індустріальних парків в Україні, обмін досвідом розвитку таких паркових систем між країнами-представницями.

На групу очікує:

  • Знайомство з роботою UNIDO (Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку): зустріч з Джером Стукі (керівник ЮНІДО з циклічної економіки); Крістіан Сьюзен – керівник програми GEIPP та Рана Пратап Сінгх – керівник проекту GEIPP-Україна;
  • Лекція по здобуті навички в розробці EIP;
  • «Основні досягнення та тенденції національної політики EIP в Україні»;
  • Здобуті уроки та перешкоди в реалізації політики EIP в інших країнах;
  • Розуміння та задоволення потреб менеджменту індустріального парку та національної економіки;
  • Створення правового середовища для впровадження EIP;
  • Розробка та реалізація плану дій політики EIP. Як залучити місцевий приватний сектор до обговорень та багато іншого.

Крім того, учасники семінару відвідають еко-індустріальні парки Австрії та Польщі та ознайомляться з їх структурою, розвитком, діяльністю, політиками та стратегіями.

Такий науковий семінар допоможе чіткіше виокремити важливість та необхідність створення еко-індустріальних парків, розібрати методи їх впровадження, теоретичні проблеми та інтеграцію в суспільне, політичне, правове, економічне життя країни. МНТУ, як відповідальний представник освітнього кластеру, розуміє важливість питань, котрі піднімають представники UNIDO, та необхідність розвитку еко-індустріальних парків в Україні.