Захист проєкту з Computer Vision

Захист проєкту з Computer Vision

inБер 13, 2023

Цьогоріч навчальний процес продовжується у воєнному стані, коли Україною ледь не щодня ширяться сирени повітряних тривог. Проте українське суспільство продовжує робити свої буденні справи: ми працюємо, навчаємось, розвиваємось та робимо усе для того, аби підтримувати усі сфери життя країни зсередини.

Саме тому з гордістю повідомляємо, що 6 березня 2023 року відбувся захист розроблених проєктів. Студенти 3-го курсу освітніх програм Комп’ютерні наука та Інженерія програмного забезпечення презентували свій спільно розроблений проєкт з комп’ютерного бачення у рамках пройденої протягом лютого місяця практики.

Практику проводив Олександр Маковейчук, професор кафедри Комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення, доктор технологічних наук, керівник R&D відділу компанії Abto Software.

Ще від початку лютого студенти МНТУ вивчали основи роботи з хмарним сервісом Google Colab та мовою програмування Python, тестували свої можливості та робили перші розробки, які втілились у повністю функціональний проєкт по розпізнаванню номіналів монет. Протягом практики вивчались такі теми як:

 

  •  Computer Vision – зокрема базові поняття у Computer Vision. Basic operations with images; Image convolution, 2D image filtering; Computer Vision. Features2D + Homography to find a known object та Template matching.
  •  Machine Learning – увага зосереджувалася на таких аспектах, як основи роботи з convolutional neural networks. За цей час студенти встигли ознайомитись з прикладами image classification, style transfering, object detection та sound classification.

Усі теми підкріплялись відповідними практичними моментами, де кожен міг проявити свою цікавість та вдосконалити навички.

Оцінку проєкту проводили Сергій Іванов, кофаундер, операційний та технічний директор Abto Software, Станіслав Кухтик, проректор з міжнародних зв’язків та розвитку, та Олександр Голубенко, завідувач кафедри Комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення.

Наостанок студентство разом з паном Олександром влаштували онлайн-екскурсію до офісу компанії Abto Software.

МНТУ пишається студентами, котрі продовжують навчатись та здобувати професію попри всі життєві складнощі та випробування. Головне, що у кожного з нас є мета – цілковита перемога України. Саме тому ми знаємо, для чого працюємо та навчаємось сьогодні.

Вчимось – заради майбутнього!

Працюємо – задля перемоги!