“Жіноче Лідерство: Вероніка Худолей на Українському Жіночому Конгресі”

“Жіноче Лідерство: Вероніка Худолей на Українському Жіночому Конгресі”

inЛис 23, 2023

22 листопада 2023 року, Вероніка Худолей, ректорка Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая, взяла участь у 7 Українському Жіночому Конгресі (УЖК) та виступила однією з високошановних запрошених спікерок заходу на одній з панелей «Освіта – енергія майбутнього України». 

Український Жіночий Конгрес – це важлива публічна платформа, яка визначає гендерну політику для різних гілок влади та суспільства в Україні. Заснований у 2017 році народними депутатками Оленою Кондратюк, Марією Іоновою, Світланою Войцеховською та Альоною Бабак, УЖК активно сприяє розвитку рівних можливостей в українському суспільстві. Щороку Український Жіночий Конгрес збирає перших осіб держави, українських та іноземних парламентарів та парламентарок, представників та представниць міжнародних і громадських організацій, ЗМІ, місцевого самоврядування, українських та закордонних експертів та експерток, а також усіх небайдужих до проблем гендерної рівності.

Цього року, особливістю Конгресу було вручення нагороди за жіноче лідерство – «Відзнака за визначні досягнення у сфері розвитку гендерної рівності та жіночого лідерства імені Мері О’Хейген». Співзасновниця УЖК Світлана Войцеховська наголосила, що ця відзнака символізує ідеї гендерної рівності та жіночого лідерства у всіх сферах життя. Відзначимо, що така нагорода видається в Україні вперше. 

Учасники та учасниці Конгресу ділилися думками на шести тематичних платформах, зокрема «Жіноче лідерство в освіті», «Медична сфера: перешкоди та можливості», «Жінки в бізнесі», «Правозахисна діяльність жінок», «Жіноче лідерство в політиці», та «Рівні можливості в суспільстві». Загальна тема 7 Українського Жіночого Конгресу – «Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови» була розкрита професійними спікерками, серед яких Перша леді Олена Зеленська, Надзвичайний та Поважний Посол США в Україні Бріджит Брінк, членкиня Уряду Юлія Свириденко, Ольга Стефанишина, Оксана Жолнович, Юлія Лапутіна, Ірина Мудра, Ганна Гвоздяр та багато інших.

Вероніка Худолей виступила експерткою на панелі «Освіта – енергія майбутнього України», де разом з Артуром Пройдаковим, засновницею фонду SavED Ганною Новосад, директоркою Projector Foundation Тетяною Фіщук, лідером волонтерської команди «Речники Майбутнього» Кирило Гарнагою та ліцеїсткою Дар’єю Лапчинською обговорили виклики, які постали перед системою освіти та можливості їх подолання.

Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая (МНТУ) вірить у визначальну роль жіночого лідерства та гендерної рівності у сучасному освітньому середовищі. Ректорка МНТУ відзначає важливість активної участі жінок у всіх аспектах університетського життя, починаючи від академічного лідерства і закінчуючи важливими прийняттями рішень. Забезпечення умов для жіночого розвитку та рівних можливостей є однією з пріоритетних місій МНТУ, щоб створити стійке та інклюзивне середовище для всіх членів університетської спільноти.