“Жінки в науці мотивують до змін”: МНТУ вітає з Міжнародним днем жінок і дівчат у науці

“Жінки в науці мотивують до змін”: МНТУ вітає з Міжнародним днем жінок і дівчат у науці

inЛют 11, 2024

З нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая вітає всіх українських жінок та дівчат, котрі мають стосунок до сфери науки.

Міжнародний день жінок і дівчат у науці – це час відзначити важливість ролі жінок у розвитку науки та технологій. За світову історію жінки та дівчата мали багато обмежень під впливом патріархального суспільства. Це стосувалось багатьох сфер: освіти, літератури та, зокрема, і науки.

Саме тому подібні міжнародні свята мають нагоду нагадати нам усім про потребу підтримувати та сприяти рівності у наукових галузях, створюючи рівні умови та можливості для досягнень незалежно від статі.

Українська історія також має велику кількість видатних науковиць. Проте ми й досі дуже погано знаємо їх, лише поступово відкриваючі нові імена в історії. Ми сподіваємось, що цей день мотивуватиме дівчат, які ще навчаються та шукають себе, спробувати власні сили у науці. Це галузь, що відкрита для кожного, хто готовий проявити ініціативу. Тож бажаємо ніколи не боятись пробувати.

Нехай кожна жінка в науці відчуває себе визнаною, підтриманою та отримає відповідну подяку за свою працю, що спрямована на стимулювання прогресу та розвитку нашого світу.

Ваша відданість та внесок у розвиток науки неоціненні. Вірте у себе та свої можливості, адже в ваших силах змінити наш світ. Ваша праця, наукові дослідження та інновації вносять непересічний вклад у розвиток глобальної наукової спільноти.

МНТУ дякує за вашу працю та бажає рухатись до нових досягнень!