Дослідження особистісного потенціалу студента та співпраця з інститутом обдарованої дитини НАПМ України

Дослідження особистісного потенціалу студента та співпраця з інститутом обдарованої дитини НАПМ України

inЛют 22, 2023

У чому полягає важливість дослідження особистісного потенціалу студента та що принесе нова співпраця з Інститутом обдарованої дитини НАПН України

Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая звертає велику увагу на інтеграцію вітчизняних та іноземних партнерів з різних сфер (зокрема, з питань освіти і науки). Саме тому університет особливо плекає нову співпрацю з Інститутом обдарованої дитини НАПН Україна.

Загальна мета роботи ІОД – це дослідження проблем обдарованості та розробленні науково-методичних засад ідентифікації обдарованості, розвитку й освіти обдарованої особистості та впровадження отриманих результатів в освітню практику. Саме тому це особливо важливо для українського освітнього кластеру.

Така співпраці була ініційована Кафедрою психології та суспільно-гуманітарних наук. Тож додатково до теоретичних матеріалів та нових тем для роздумів студенти спеціальності 053 «Психологія» отримають можливість застосувати ці знання на практиці.

Окрім цього науково-педагогічна команда кафедри, разом зі спеціалістами Інституту обдарованої дитини, проводитимуть спеціальні дослідження. Вони відбуватимуться на базі Фахового коледжу та матимуть профільний напрям – це розробка науково-методичних засад реалізації особистісного потенціалу учнів коледжу.

МНТУ чітко розуміє важливість та необхідність таких досліджень, а також ймовірний результат впровадження технологій індивідуального розвитку кожної окремої особистості. Це значно пришвидшить вирішення актуальних проблем освіти та виховання обдарованої молоді, сприятиме формуванню суспільно-громадської думки щодо усвідомлення державного значення роботи з обдарованою молоддю.