День Конституції України: Незламний Символ Свободи та Незалежності

День Конституції України: Незламний Символ Свободи та Незалежності

inЧер 28, 2024

28 червня 1996 року сформувала та прийняла усі положення майбутнього Головного документа, який закріпив правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність — Конституцію України. Тож від імені Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая щиро вітаємо кожного із цим визначним державним святом!

Проте сьогодні — 28 червня 2024 року — Україна продовжує виборювати ті самі права та основи української демократії, що засвідчені у нашій Конституції.

Цьогоріч Україна вчергове відзначає День Конституції в умовах жорстокої війни, коли ворог намагається не лише знищити ґрунтовну цінність документа, а й стерти всі натяки на незалежну українську державність

Але навіть попри виклики сьогодення та ворожу темряву Конституція України залишається незмінним орієнтиром світла та незламної надії на шляху до вільного українського майбутнього. Її цінності – свобода, гідність, верховенство права – є тими стовпами, які українські оборонці та все суспільно щодня захищають від російської навали.

Сьогодні, коли Україна бореться за свою свободу та незалежність, День Конституції вчергове нагадує, якими важливими та невіддільними від українського демократичного суспільства є положення, прописані у цьому документі. Документі, який засвідчує нашу незалежність, наші права та нашу силу!

З Днем Конституції України, символу незламності та вірності демократичним цінностям!