День гідності та свободи

День гідності та свободи

inЛис 21, 2023

“Держави стоять не на династії, а на внутрішній єдності і силі народу”

Олена Теліга

21 листопада вся Україна відзначає День гідності та свободи. Саме в цей день 10 років тому українська громадськість вийшла на протести, аби продемонструвати своє бачення майбутнього в Європейському Союзі та свою готовність боротись до останнього.

Вже тоді українці встигли довести всьому світу: гідність та свобода є частинками великої національної ідеї України. Частинками, котрі ворог так довго намагався зламати та виправити на свій лад. Проте їм не вдалось.

Як не вдавалось і до цього, нищачи століттями українську інтелігенцію, забираючи нашу історію, крадучи наші артефакти та стираючи нашу ідентичність.

Та не вийшло. Як і не виходить зараз. І не вийде ніколи.

Адже Україна знає ціну свободи і, на жаль, досі сплачує її потом і кров’ю захисників та захисниць, волонтерів, лікарів, рятувальників та всіх цивільних.

Українці знають, як це — платити за свою незалежність. Століттями знали. Проте з року в рік ми гідно продовжуємо свою боротьбу, гідно боремось за право жити в незалежній Україні. За право у День гідності та свободи вийти на вулицю та сказати “Слава Україні!” і знати, що без сумнівів почуєш стоголосе “Героям слава!”.

З Днем гідності та свободи, шановні українці!