Відкритий семінар з теми «Академічна протидія гібридним загрозам»

Відкритий семінар з теми «Академічна протидія гібридним загрозам»

inЛют 17, 2022

З нагоди Дня єдності, що українці відзначали 16 лютого, а також згідно з указом Президента України від 14. 02.2022 року № 53/20221, керівництво Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая організувало актуальний науково-методичний семінар для здобувачів вищої освіти й співробітників закладу. Захід відбувся 17 лютого о 14:40 на платформі Google Meet.

Головною спікеркою зустрічі стала Оксана Олександрівна Карпенко – реалізаторка проєкту WARN.

Основними питаннями семінару постали визначення поняття та мети гібридних загроз, можливі способи їх здійснення, а також розгляд україно-англійського глосарію з гібридних загроз, котрий є досить актуальним у сучасності.

Наприкінці семінару спікерка мала змогу ознайомити слухачів з проєктними інноваціями WARN, очікуваними результатами та завданнями, основні підпункти з яких це:

  • адаптувати 11 освітніх програм з 7 галузей;
  • розробити й запровадити викладання LLL-курсів для підвищення кваліфікації викладачів та безперервної освіти у дорослих;
  • створити міжгалузеве середовище з питань протидії гібридним загрозам. Учасником такого міжгалузевого середовища буде і наш Університет.

Хочемо також зазначити, що WARN – це проєкт, що має на меті оновити 11 виокремлених освітніх програм, аналіз яких виявив неспроможність на адекватну протидію гібридним проблемам (повний список освітніх програм є на офіційному сайті WARN). Оновлення відбуватиметься впровадженням унікального контенту, що формуватиме обізнаність щодо можливих гібридних загроз та інноваційних методів навчання, які надаватимуть можливості та компетентності для подальшого активного знешкодження цих загроз.

Пам’ятайте, що саме обізнаність у можливостях протидії гібридним загрозам може допомогти зберігати розсудливий спокій та холодних розум.