Відзначаємо День Народження ідейного творця нації – Тараса Григоровича Шевченка!

Відзначаємо День Народження ідейного творця нації – Тараса Григоровича Шевченка!

inБер 09, 2023

Цього дня – 9 березня – Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая, як і вся Україна, радо відзначає День народження Тараса Григоровича Шевченка – українського письменника, поета, художника, громадського та політичного діяча. Людини, котра пройшла довгу і складну життєву дорогу, пережила кріпацтво, арешти, заслання та багато інших перипетій.

Сьогодні постать Шевченка продовжується активно досліджуватись. Достатня кількість документалістів вивчало його родовід, історію, вподобання, щоденні звички та манери поведінки в суспільстві, відтворювали його характер та життєві пошуки. Тарас Григорович залишається однією з головних постатей українського літературного та культурного кластеру. Пам’ятні скульптури творця стоять майже по всьому світові, чим відзначають його геніальний талант та майстерність слова.

Українці велику повагу відчувають до ідейного творця нації, чиї віще слово навіть сьогодні допомагає відбивати навали окупантів з рідної землі. Суспільству варто пам’ятати тих, хто творив справжню літературу, хто підживлював український дух та формував культурні пам’ятки, які й до сьогодні, між рядками сторінки та мазками пензля, передають ДНК українського духу.

Пам’ятаємо! Поважаємо!

Щиро від —

Керівництва МНТУ!