ІНФОРМАЦІЯ працівникам МНТУ про обов’язкове профілактичне щеплення проти COVID-19

ІНФОРМАЦІЯ працівникам МНТУ про обов’язкове профілактичне щеплення проти COVID-19

inЛис 08, 2021

Як відомо, з 8 листопада 2021 року для продовження роботи Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая, усі працівники обов’язково повинні мати щеплення проти COVID-19.

Відповідно до наказу МОЗ від 4 жовтня 2021 року «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники, яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» (посилання), просимо науково-педагогічний та адміністративний персонал університету надати документ, що може підтвердити наявність щеплення проти COVID-19 до відділу кадрів. 

Це може бути:

  • Документ з підтвердженням, що працівник отримав повний курс вакцинації (дві дози), або лише першу дозу, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання;
  • Міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 однією дозою одно- або дводозної вакцини, або вже двома дозами дводозної вакцини, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання;
  • Довідка про абсолютні протипоказання відповідно до Переліку медичних протипоказань і застережень стосовно проведення щеплень.

Якщо один з перерахованих документів відсутній – керівництво буде змушене відсторонити працівника від роботи без збереження заробітної плати (відповідно до  статі 46 Кодексу законів про працю та статі 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»). 

Просимо з розумінням ставитися до впроваджень адже повна вакцинація персоналу може допомогти зменшити ризик переносу та зараження COVID-19, захистити здоров’я рідних та оточуючих. 

З повагою та розумінням – 

Керівництво МНТУ!