Українська делегація в Республіці Узбекистан: плани та цілі

Українська делегація в Республіці Узбекистан: плани та цілі

inЛис 23, 2021

Ректор Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая Вероніка Худолей прийняла участь у програмі перебування делегації Міністерства освіти і науки в Республіці Узбекистан на чолі з Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом.

Українська делегація пробуде в Узбекистані з 22 по 26 листопада.

Метою поїздки є обговорення подальших можливостей стосовно міжнародної співпраці у сфері освіти та науки, обмін власним досвідом та обговорення найкращих практичних проваджень, в тому числі з питань академічної мобільності. Також провідною темою обговорення має стати можливість розвитку освітніх і наукових проєктів між МНТУ та провідними закладами вищої освіти Узбекистану.

Під час робочої поїздки відбулась зустріч з офіційними представниками Міністерства вищої та середньої спеціальної освіти, Міністром інноваційного розвитку Республіки Узбекистан, паном Абдурахмоновим Ібрахімом Юлчієвічем, та  з робочою групою цього Міністерства.

Також українська делегація відвідала технопарк «INNO» в м. Ташкент, взяла участь в церемонії відкриття «InnoWeek 2021», ознайомилась з проектами та винаходами виставки «InnoWeek.uz» в рамках тижня інноваційних ідей та прийняла участь у панельній сесії «Інновації в епоху постпандемії».

І, наостанок, на ректорів українських університетів очікуватиме зустріч з узбекистанськими колегами в Ташкентському транспортному університеті для обговорення вище згаданих питань.

Слідкуватимемо за оновленнями та результатами української делегації в Республіці Узбекистан.