Семінар з дослідження та розвитку в Таллінні: що цікавого було у TalTech

Семінар з дослідження та розвитку в Таллінні: що цікавого було у TalTech

inЖов 17, 2022

13-14 жовтня в Таллінні відбувся семінар для представників сфери освіти в одному з найпрестижніших університетів Естонії – Tallinn University of Technology (TalTech). Ректор Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая – Вероніка Худолей – за запрошенням партнерів також завітала на семінар у TalTech.

Основна тема семінару – нові дослідження та розвиток науки (R&D). Зустрічі поділялись на 3 блоки, що мали відбутись протягом двох днів.

В першому блоці учасники та гості мали можливість послухати вступні слова від професора TalTech Танела Керікмяе та пана Віктора Кордаса; наступним слово було доктора Арчіл Чочія стосовно програми досліджень Школи права університету та основний етап першої зустрічі круглий стіл. Саме тоді учасники мали можливість застосування методу «брейншторму» з теми «Варіанти фінансування, завдання та виклики»

Другий фіксувався навколо вступу до мікрокурсу «Юридичні аспекти Web3» та стартовій зустрічі Erasmus+ SMART-PL.

Окрім ректора МНТУ Вероніки Худолей семінар також відвідали представники й інших українських вишів: з Хмельницького та Криворізького національних університетів, Київського університету ім.. Тараса Шевченка. Окрім українських ЗВО, були й іноземні представники, зокрема Університет бізнесу та технологій з Джорджії, Бакінський університет бізенсу та Національний науковий фонд Шота Руставелі.

Важливо зазначити, що такі та інші подібні зустрічі представників освітньої та наукової сфер дуже корисні для обміну власним досвідом, подальшим впровадженням нових ідей та проєктів у власній країні та загального підвищення рівня сфери надання освітніх послуг.