Інсайди про «Школу помічників народного депутата» від студента МНТУ.

Інсайди про «Школу помічників народного депутата» від студента МНТУ.

inВер 27, 2021

«Ми перші в Україні, хто започаткував навчальну програму з підготовки політичних кадрів».

Саме такою є одна з переваг програми «Школи помічників народного депутата», де готують кваліфікованих помічників народним обранцям.

Від МНТУ також є представники. Зокрема студент 1 курсу освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» – Клосовський Богдан – проходив навчання у цій школі та по закінченню отримав сертифікат.

Школа пропонує три програми, з яких кожна відрізняється інтенсивністю, насиченістю та різноманітністю спікерів. З 24 по 26 вересня Богдан навчався за програмою, яка складалася з таких лекцій:

  • «Соціальний діалог в Україні»;
  • «Політичний спічрайтинг»;
  • «Тімбілдінг»;
  • «Комунікація з токсичними людьми»;
  • «Які реальні можливості в помічника народного депутата» і т.д

Спектр роботи кожного консультанта чи помічника дуже різнобічний: законопроекти та внесені поправки, прес-служба депутата, діяльність у соц. мережах, звітність та аналіз, робота із зверненнями та запитами, комунікація між депутатом та його командою тощо. Тому у 89% випадків посада помічника нардепа — вакантна.

Зазначимо, що Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая має можливість брати участь у проекті від Школи помічників народного депутата в рамках членства з Українським  союзом промисловців і підприємців (УСПП).

Школа помічника народного депутата ( або ШПНД) – є освітнім проєктом з підготовки та навчання політичних кадрів, що заснований 2014 року. До навчання допускаються учні з вищою чи середньою спеціальною освітою.Зі статистики можна зрозуміти, що 424 народні депутати у Верховній Раді ІХ скликання мають близько 5 570 помічників. Тому якщо Вас дійсно зацікавила сфера політичної діяльності чи досі турбує питання «Перший крок аби потрапити потрапити в політику?» – «Школа народного депутата» може бути одним з варіантів подальшої діяльності.