Перший день візиту української делегації до Естонії: як це було?

Перший день візиту української делегації до Естонії: як це було?

inСіч 24, 2023

Ось і минув перший день робочої поїздки представників Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая до Естонії у рамках проєкту «Сходи до досконалості: посилення ефективної та надійної системи вищої освіти в Україні».

Державний секретар Міністерства освіти і науки України, який очолює українську делегацію, Сергій Захарін, разом з ректором МНТУ Веронікою Худолей, проректором з міжнародних зв’язків та розвитку Станіславом Кухтиком, ректорами та проректорами інших українських університетів та фахівцями МОН, вже встигли зустрітися із заступником генерального секретаря Міністерства освіти і досліджень Естонської Республіки Ренно Вейнталем, а також із Мар’яною Бецою – Надзвичайним і Повноважним Послом України в Естонській Республіці.

Представники обговорили декілька важливих пунктів у сфері освіти та науки. Зокрема:

 

  • Поточний рівень та стан української освіти в результаті воєнного стану;
  • Допомогу естонського уряду та закладів освіти для переміщених українських школярів та студентів;
  • Умови організації навчального процесу на час повномасштабного вторгнення, регулярних повітряних тривог та інших щоденних викликів;
  • Нагальні потреби науково-освітньої сфери (в Україні зокрема);
  • Ініціювання подальшої активної співпраці в кластері «Україна-Естонія» для продовження розвитку і вдосконалення міжнародного рівня освіти і науки в закладах вищої освіти;

Перший день іноземної зустрічі був плідним та показовим для наших партнерів. Адже щоразу ми демонструємо свою впевненість та силу у боротьбі. Надалі на представників МНТУ та делегації очікують робочі зустрічі у провідних університетах Естонії, серед яких: Tallinn University, Tallinn University of Technology, University of Tartu (та Narva College of the University of Tartu). Також команда планує візит до Академії наук та естонських компаній зі сфери EdTech.

Очікуватимемо апдейти разом!