Життя у постійному карантині – можливе майбутнє для суспільства без масової підтримки вакцинації

Життя у постійному карантині – можливе майбутнє для суспільства без масової підтримки вакцинації

inВер 29, 2021

Відповідно до постанови Міністерства охорони здоров’я «Про організацію освітнього процесу в закладах освіти під час «жовтого» рівня епідемії епідемічної небезпеки» від 23 вересня Україна знову повернулася до «жовтої» зони карантину. Відтак, МОЗ продовжує масову кампанію з вакцинації освітян, як працівників, так і здобувачів освіти:

 «Також зазначаємо, що здобувачі освіти, науково-педагогічні, педагогічні та інші працівники закладів освіти мають високий ризик інфікування через щоденні контакти з великою кількістю людей. Водночас, масова кампанія з вакцинації допоможе значно знизити смертність від коронавірусної хвороби COVID-19 та зможе запобігти розвитку серйозних ускладнень для здоров’я, спричинених коронавірусною хворобою COVID-19».

Щоденні оновлення статистичних даних захворюваності та смертності від коронавірусу змушують керівників держави впроваджувати зміни задля зменшення цієї цифри. Тому підтримка кампанії з масової вакцинації українського населення можуть допомогти поліпшити ситуацію в країні та повернути суспільство до колишнього активного соціального життя.

Проте зазначаємо, що вакцинація є добровільною та залежить від індивідуального рішення кожного: «Вакцинація  від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні є добровільною для всіх груп населення та професійних груп. Але Міністерство охорони здоров’я Україна та Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують зробити вакцинацію для того, щоб захистити своє життя та здоров’я, а також здоров’я близьких, які можуть бути в групі ризику».

Тому звертаємося до студентів. Просимо ретельно обдумати це питання та прийняти власне рішення стосовно вакцинування. Вже 86 %  педагогічно-викладацького персоналу та працівників МНТУ вакцинувалось для захисту власного, Вашого та здоров’я оточуючих, для надання якісних освітніх послуг у форматі очного навчання та  можливості зміни майбутнього життєвого ритму з «гри у обмеження» на «пристосування до нових  умов».

З повагою –

Керівництво МНТУ!