ВІДКРИТА ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ  НА КАФЕДРІ КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК  ТА ІНЖЕНЕРІЇ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

ВІДКРИТА ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ НА КАФЕДРІ КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК ТА ІНЖЕНЕРІЇ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

inКві 28, 2021

    28 квітня 2021 року кафедра Комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення МНТУ для студентів-магістрів освітньої програми «Комп’ютерні науки» організувала відкриту онлайн-лекцію головного спеціаліста відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Управління Пенсійного фонду України Аббасова Р. Е.

   ​Лекція була присвячена питанням кібербезпеки, інформаційної безпеки соціальної інженерії. Під час заходу лектор акцентував увагу на типах загроз кібербезпеки.  Окрему увагу  Р. Е. Аббасов  приділив  системам ідентифікації та аутентифікації користувачів, аутентифікації електронних даних, шифруванню дискових даних, шифруванню даних, які передаються мережею. Лектор акцентував увагу на засобах управління криптографічними ключами, безпеці роботи з мережами  wi-fi, захисті даних у соціальних мережах.

    Родзинкою лекції став не лише змістовний та цікавий теоретичний матеріал за обраною темою, але й висвітлення лектором його практичного досвіду. Особливе зацікавлення у студентів викликала робота серверного обладнання та засоби кібербезпеки Пенсійного фонду України. Окрім того, Р. Е. Аббасов постійно залучав студентів до активної участі у занятті, використовуючи сучасні методичні прийоми та стимули.  Студенти мали змогу ставити питання спікеру, що сприяло кращому усвідомленню тематики лекції.